Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2012 17:20 - Чалга вълната
Автор: mydandelion Категория: Лични дневници   
Прочетен: 394 Коментари: 2 Гласове:
0



  Реших да загубя малко време във фейсбук с идеята да видя какво правят приятелите ми. За мой голям ужас, още с отварянето на началната страница ме "нападнаха" статии от типа: "Шок! Азис и не-знам-си-коя били в Пловдив!" , "Еди-коя- си чалга звезда й се видели зърната!", "Преслава(например) е надебеляла!" и т.н. Въпреки че знам, че повечето младежи харесват така наречените "певици", не очаквах, че ще превърнат този стил в техен начин на живот. Реших от любопитство да прегледам 1-2 статии от този тип и бях крайно разочарована от това накъде отиват дори медиите ни. Какво толкова като Преслава е излязла на кафе с приятелки по джапанки? И все пак това, че се е видяло на някоя зърното не е кой знае какъв потрес, като се имат в предвид дрехите им. 
  А темата за Николета Лозанова, или НиЛо, е толкова изтъркана, че няма накъде. На мен за 2 дни ми омръзна да виждам заглавия за това дали е циганка или не, а за тези, които следят подобни новини - не знам. Всъщност, да си призная, дори не знам тя с какво би трябвало да е известна на българското медийно пространство, освен с брака си с Валери Божинов. 
  Попаднах и на статия за дъщерята на Глория. Оплюваха момичето заради "кифленските" й физиономии, но като се замисли човек, тези снимки никак не са фрапиращи като се има в предвид, че повлияните от чалга вълната момичета се снимат точно по този начин, за да имитират силиконовите се идоли, а още повече въпросната е щерка на една от силиконовите кралици в България. Младите момичета остават с грешното впечатление, че за да те харесват момчетата трябва да сложиш перхидрол, тежък грим и високи токчета ( чудя се даже как успяват не да ходят, а да стоят на тях!), а при финансова възможност и силикон в циците и устните. 
  Дори реших да поизмъча слуха и зрението си и да си пусна няколко песни от въпросния "стил". Освен че клиповете нямат нищо общо с безсмислените текстове, но пък и през цялото време певицата (ако мога така да я нарека) показва прелестите си на всеки, желаещ да ги види.
  Не искам да останете с грешното впечатление, че съм някакъв hater, не отричам, че има 2 или 3 песни (от много старите), които харесвам. Просто не мисля, че така се прави музика. Защо трябва да излизат на сцената почти голи и с 3 тона грим? Защо трябва да си слагат силикон, който просто изглежда, че крехките им тела не могат да носят? И защо всички песни трябва да са с толкова безсмислени текстове? 
  Извинявам се на всеки почитател на този стил музика, ако се е засегнал. 


Тагове:   чалга,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. psih - ":)
04.09.2012 17:33
Съгласна съм с теб. Този стил се цели в най-долните човешки страсти - пари, секс, власт, най-лошото е, че това се превръща в начин на мислене и манталитет.
цитирай
2. mydandelion - Re: ":)
04.09.2012 17:57
Няма нищо лошо нито в парите, нито секса и властта, но всичко трябва да бъде в някакви граници. Как може едни от най-богатите холивудски звезди да даряват милиони за бедните, сираците и други нуждаещи се, а заможните нашенци само да парадират с благосъстоянието си?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mydandelion
Категория: Лични дневници
Прочетен: 6849
Постинги: 3
Коментари: 4
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930